Canva is een online platform dat een eenvoudige manier van opmaken van diverse communicatie-items mogelijk maakt op basis van kant en klare templates. Heb je wat minder handigheid met opmaakprogramma’s of ontwerpen, of wil je heel snel een opzetje maken zonder al teveel te verdiepen in technische kennis, dan kan Canva een uitkomst zijn. Met name voor relatief eenvoudig werk als een kaartje, een flyer of een folder. 
Zijn er specifieke kwaliteitseisen, bijvoorbeeld voor een magazine, een boek of verpakking, is het aan te raden om met professionele software aan de slag te gaan. Uiteindelijk gaat het om een professionele uitstraling van je huisstijl of communicatie-uiting.

  • Image
    Canva logo

  • Image
    Afloop of bleed

Houd er ook rekening mee dat we afloop (bleed) nodig hebben om het werk na het printen netjes te kunnen afsnijden. Al het beeld dat tot de rand van je pagina loopt moet 3mm buiten de rand doorlopen. Als je hier voor het ontwerpen rekening mee houd zijn de volgende stappen nog maar een kleinigheid.  • Image
    PDF opties

Afloop/ bleed aan PDF meegeven

Hierna verschijnt een nieuw dialoogvenster met een paar extra opties voor de PDF die je gaat downloaden. Vink aan: “Bijsnijdmarkeringen en afloop”. En heb je een betaald account ook “CMYK” bij kleurenprofiel. Klik hierna op 'Downloaden'.

Meer over afloop: afloop